Adatkezelési információk

Technikai információk

Amikor meglátogatja oldalunkat, akkor automatikusan információt kapunk az Ön által használt eszközről: így a látogatás időpontját, látogatott oldal elérését, eszközön használt böngésző, néhány esetben a mobiltelefon típusát, illetve az Ön IP címét. Tájékoztatjuk, hogy az oldal fejlesztése és védelme (biztonság, hibakeresés, csalás megelőzése) céljából, legfeljebb 90 napig a látogatásáról az alábbi adatokat tároljuk:
- Látogatás időpontja
- Látogatott oldal címe
- Böngésző típusa. Egyes mobiltelefonok esetében ezzel az információval együtt megkaphatjuk az operációs rendszer, a szolgáltató és / vagy a telefon típusát is.
A tárolt technikai információk önmagukban nem alkalmasak személy azonosítására. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.

Kereskedelmi tevékenység, reklámok

Az oldalon reklámot nem jelentetünk meg, az adatokat kereskedelmi célból nem adjuk tovább.

Felhasználó eszközés tárolt információk (sütik)

Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, az Ön eszközén nem tárolunk a látogatásával kapcsolatos adatot.
Zichy Színműhely
Arany balladák


Összművészeti előadással tisztelgünk a 200 éve született Arany János emléke előtt. Az Arany balladák másképp - "Rendhagyó irodalomóra" előadás több tucat iskolába jutott már el, és reméljük, hogy a jövőben is diákok százai hallgathatják meg Arany János legismertebb balladáit a mai kor ízléséhez igazítva.
Az alkotásunk bepillantást enged egy méltatlanul feledett, páratlan tehetségű festőművész, Zichy Mihály világába is. Az emlékelőadás nemcsak rendhagyó irodalomóra, hanem iskolai megemlékezés is egyben. Az Arany János-emlékév két tanévet is átölel (2016/2017 és 2017/2018), ebben az időszakban iskolai előadások keretében népszerűsítjük a magyar nemzeti kultúrát, és irodalmat a magyarországi általános és középiskolában, valamint a Kárpát-medencében.
A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával létrejött, Arany balladák másképp - Zichy Mihály rajzaival című előadásunkban Arany János tizenegy legismertebb balladájának keresztmetszetét láthatják a diákok „A színház az iskolákba megy” programsorozat keretén belül.
Az irodalom, a költészet, a zene, a színművészet és a festészet erejét használva több generációt is szeretnénk megszólítani szórakoztató és oktató nevelő célzattal. A Híd-avatás, Vörös rébék, V. László, Rozgonyiné, Tetemre hívás, Ágnes Asszony, Szondi két apródja, Mátyás anyja, Bor vitéz, Pázmán lovag és A walesi bárdok című balladák önmagukban is teljes színművet alkotnak, erős emberi érzelmeket és gondolatokat közölnek, amelyek Zichy Mihály kifejező képeivel kombinálva még érthetőbbek. Célunk Arany János művein keresztül a magyar nyelv szépségének tovább örökítése az összművészeti eszközök bevetésével.” - mondta Dolmány Attila dramaturg-rendező az előadásról.

szereplők:
Turek Miklós
Koltai Vivien
Bacsa Ildikó
Kövesdi László
Szántó Katalin-fuvola

rendező:Dolmány Attila